Water klein plat of bruis Ginstberg – 2
Water groot plat of bruis Ginstberg – 4
Limo geel Ginstberg – 2
Cola Roman – 2
Cola zero Roman – 2
Tonic Roman – 2
Ginger Beer (Thomas Henry) – 3,5
Homemade lemonade – 3
Oxfam Ice-tea - 3
Tomatensap pikant Big Tom - 3
Kombucha Ferm - 4,5
Appelsap van oude appelsoorten - 2,5
Chocomelk koud - 2
Grenadine - 2
Ramon - 2,2
Gentse bierproeving, eentje van elks: €30
Pils Contreras (vat) - 2,5
Ramon (NA) - 2,2
Picon bière - 3,5
Roodbruin Vanderghinste 5,5% - 3,5
1818 blond Contreras 33cl 6% - 4
Valeir Extra goudblond - Contreras 33cl - 6,5% - 4
Omer blond Vanderghinste 33cl 8% - 4
Oud bruin sour ’t Verzet 33cl 6% - 4
Oud Brood de Wilde Brouwers - 5
Triple LeFort Vanderghinste 33cl 8,8% - 4,5
De Poes blond 33cl 8% - 4,5
Chimay Blauw Trappist 33cl 9% - 5
Vuillaert (Adriaen wit) 33cl 7,7% - 5,5
Big mama stout NovaBirra 33cl 8% - 5,5
Geuze Oud Beersel 37,5 cl 6% - 7,5
Kriek Girardin 5 % - 8
CAVA -
glas 6 – fles 30
Falistra rosato Podere Il saliceto (Italië) - lambrusco di Sorbara
glas 6,5 – fles 33
Italiaanse Pét Nat. Een verleid/st/er eerste klas. Gemaakt van 100% Lambrusco di Sorbara, met de hand geoogst. Hier heeft de gisting plaats in de fles en niet gefilterd waardoor er natuurlijk bezinksel in de wijn overblijft. Gemaakt volgens de principes van de bio-landbouw.
Imagine vin mousseux Vignoble Réthoré Davy (Frankrijk) - chardonnay
fles 36
100% chardonnay afkomstig van 6 jaar oude wijnstokken van 3 ha wijngaard. De druiven worden geoogst eind september en direct geperst. Na de alcoholische vergisting krijgt de wijn zijn traditionele 2de vergisting en rijping in de fles gedurende minstens 24 maanden vooraleer de definitieve kurk erop gaat. Op dit domein wordt gewerkt met respect voor mens en natuur.
Pilas Bonas Bodega Quixote Castilla la Mancha (Spanje) - chardonnay/sauvignon blanc
glas 5 – fles 24
Frisse en zuivere wijn uit Spanje! Vergisting in inox. Ideale aperitiefwijn aan een vriendenprijs. Op dit domein wordt gewerkt met respect voor mens en natuur.
Bréchallune Domaine La croix Gratiot AOP Languedoc (Frankrijk) - picpoul de Pinet
glas 6 – fles 30
Een heel aparte picpoul, afkomstig van één perceel. 100% overrijp geoogst en vergisting in inox cuves. Een gedeeltelijke rijping van 4 tot 6 maanden 'sur lie' op kleine amphoren geeft aan deze wijn extra diepgang. Zeer intens en verrassend, anders en nog beter.
Caféwijn Les Vignes Blanc Liter Famille Cros Pujol IGP d'Oc (Frankrijk)
glas zonder voet 3,8 - fles (1L) 20
Eenvoudige smaakvolle wijn, lokaal geproduceerd (dus niet van 't fabriek).
Brume Domaine Laballe IGP Côtes de Gascogne (Frankrijk) – cabernet sauvignon/merlot
glas 5 – fles 24
Deze frisse en fruitige rosé wordt gemaakt door de 7de generatie wijnmakers op dit eeuwenoude domein. De Atlantische Oceaan geeft de Gascogne, de wijnstreek ten zuiden van Bordeaux, verkoeling, dat zorgt voor heel veel fraîcheur. Fijne aroma’s van kers en kriek, met een beetje citrus in de afdronk.
Johanneshof Reinisch rosé thermenregio (Oostenrijk) - pinot noir/Sankt Laurent
glas 6 – fles 30
De broers Reinisch mixen 2 iconische druiven in een rosé. Heel fruitige, aangename geur met bessen en bramen. Strak in de mond, dorstlesser pur sang. En een licht fijn tannine structuurtje in de afdronk. Domein met bio-label.
Caféwijn Les Vignes Rosé Famille Cros Pujol IGP d'Oc
glas zonder voet 4,2 - fles (75cl) 20
Eenvoudige smaakvolle wijn, lokaal geproduceerd (dus niet van 't fabriek).
Mingua Tinto Bodegas Fabregas D.O. Somontano Aragon (Spanje) - garnacha/moristel
glas 5 – fles 24
De jongste wijn van het domein, maar met karakter. Gemaakt van moristel, het unieke druivenras van deze regio, garnacha en syrah. Zeer korte rijping op oude eikenhouten vaten.
De Wijnen van mijn Zus Domaine de Perrin IGP Pays d'Oc (Frankrijk) - cabernet sauvignon
glas 6 – fles 29
Wijn gemaakt door twee jonge (ex) Gentenaars Sarah (de zus van Jana) en haar man Robin. Domaine de Perrin is een wijngaard in de Zuid Franse Languedoc - Roussillon regio. In 2019 brachten ze hun eerste flessen op de markt. Ondertussen bestaat hun aanbod uit 5 soorten rode wijn, getypeerd door hun fruitige karakter en aangename rijpe tannines. Deze monocépage heeft een intense, zeer diverse neus met aroma’s van zwarte bessen en cassis. Vol en fris in de mond met aangename tannines.
Gregoriano Roble Bodega Picos DO Campo de Borja Aragon (Spanje) - granacha/tempranillo/cabernet sauvignon
fles 27
Drie broers runnen dit domein, genoemd naar hun grootvaders bijnaam "Pico", de babbelaar. De druiven worden manueel geoogst op perfecte rijpheid en krijgen na de temperatuurgecontroleerde gisting een houtopvoeding van 5 maanden. Heel aangename wijn met veel friste voor een wijgebied waar zeer weinig regen valt.
Tour de Baulx Rouge Vignobles Coulet AOC Terrasses de Larzac (Frankrijk) - grenache noir/syrah/cinsault/carignan
glas 7 – fles 34
De manueel geoogste druiven zijn afkomstig van de best geörienteerde, hooggelegen wijngaarden met kalk ondergrond. Na de vergisting in de inox citernes blijft de wijn een korte tijd rijpen. Pure finesse en intens van geur en smaak. Gemaakt volgens de biologische principes.
Appelcider (Zevergem) 33 cl – 6
Kruit vermouth – 6
Porto Vieirade Sousa Fine Tawny – 5
Sherry La Ina by Luslau – 5
Pastis Henri Bardouin – 5
Picon vin blanc (picon/wijn/cointreau) – 8
Aperol spritz (aperol/imagine/soda) - 8
Buskruit (Kruit vermouth/ginger beer) - 8
Negroni (gin/vermouth/campari) – 9
Dark & Stormy (rum/ginger/limoen) - 9
Hugo (bubbels/vlierbloesem/limoen) – 9
Espresso Martine (vodka/koffie)– 9
John tonic (gin/tonic) – 9
Bloody Mary (vodka/tomaat/selder) - 9
Tequilla – 5
Amaretto - 5
Jenever Balegemse – 5
Huisgemaakte Limoncello - 6
Rum Words End – 6
Calvados – 6
Cognac Sylvain Lascaux – 6
Cointreau – 6
Whiskey Gouden Carolus – 8
Espresso (1 shot) – 2,5
Dubbele espresso (2 shots) – 3,5
Filterkoffie (Moccamaster) – 2,5
Americano (1 shot + heet water) – 2,5
Long black (2 shots + heet water) – 3,5
Cappuccino (1 shot + melkschuim) – 3
Flat White (2 shots + melkschuim) - 4
Latte (1 shot + melk) – 3,5
Chai latte - 3,5
Irish coffee (2 shots + whiskey + cream) – 9
Italian coffee (2 shots + amaretto + cream) – 9
Verveine of zomervruchten of camillethee – 3
Groen of zwarte of earl grey thee – 3
Verse munt of gemberthee – 3
Warme (haver)melk - 2,5
Choco warm (met slagroom) - 3
Warm appelsap met gember - 3
koemelk/havermelk = zelfde prijs
Vuillaert (Adriaen wit) 33cl 7,7% - 5,5
‘Vuillaert’, een verfrissend Belgisch biertje dat naar Venetië smaakt door toevoeging van heerlijke Italiaanse kruiden bij frisse sinaasappels - L'arancio Biondo di Fondi - op basis van pasta uit Roeselare ipv. mout!
Adriaen Willaert (c.1490-1562), afkomstig uit Rumbeke/Roeselare, wereldberoemde componist uit de Renaissance, was 35 jaar kapelmeester van de San Marco Basiliek in Venetië. De letter W komt niet voor in het italiaans, de naam Willaert was moeilijk uit te spreken, hij werd dus bekend als ‘Adriano’.
De uitgevers van zijn muziek, die de letter ‘W’ niet hadden voor hun drukpers, losten het op door een V en een U naast mekaar te zetten.
Valeir Extra - Contreras 33cl - 6,5% 4
Goudblond speciaalbier, IPA-style (Indian Pale Ale), hoge gisting, met nagisting op fles, bloemig, kruidig, evenwichtig bier met een aromatische en hopbittere afdronk.
ONTBIJT - LUNCH - APERO
Chocoladekoek/croissant 2,5
Bun (home-made) 3
Granola/yoghurt/compote (home-made) 6
Mini pastel-de-nata 1,5
Hard gekookt eitje 1,5
Toast Kaas 4
Toast geit/rode biet 6
Toast peanut butter/banaan 6
Taart (gebakken door jokebakt.be) 5
Bordje lokale kaas met mosterd 7,5
Gehaktballetjes (home-rolled) 6,5
Soep met brood (home-made) 6
Gepekelede groenten (home-pickled) 4
Dip & sticks (home-mixed) 4
Droge worst met mosterd 3,5
Olijven (home-opgelegd) 3
Chips zout/paprika 2,5
Soms is er eens iets niet, soms is er meer.
CHOPIN MENUS
Menu €10
- koffie of thee
- koffiekoek
- boterham met kaas
- hard gekookt ei
Menu €15
- koffie of thee
- frisdrank
- bun
- granola
- hard gekookt ei
- extra wijn/bubbel: +5
Menu €20
- koffie of thee
- frisdrank
- bun
- granola
- hard gekookt ei
- toast of the day
Menu - €25
- frisdrank
- olijven
- soep
- toast of the day
- gehaktballetjes of pickled vegetables
- koffie of thee
- mini-pastel de nata
OPEN
donderdag: 17u30-01u00
vrijdag : 8u30-01u00
zaterdag: 11u00-01u00
zondag: 9u00-20u00
en op andere dagen als je met genoeg bent of als we er zin in hebben (check insta-stories)
Any time - Privé-events
HUUR ONS TERRAS